serie1

 

Corona Meesters In

Bij Binder Art Services staat de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten, leveranciers en de rest van Nederland voorop. Uw en onze gezondheid is voor ons van het grootste belang. Behalve dat wij de richtlijnen vanuit het RIVM en het kabinet volgen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) hebben wij een aantal aanvullende maatregelen genomen. In onderstaand bericht informeren we u graag over de door ons genomen maatregelen.

THUISWERKEN
Indien de functie het toestaat werkt kantoorpersoneel tot 6 april zoveel mogelijk vanuit huis. Collega’s die wel op kantoor aanwezig moeten zijn omdat sprake is van een dringende, relevante reden of dat zij anders hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren blijven op gepaste afstand van elkaar. Indien collega’s last hebben van milde klachten, zoals neusverkoudheid, koorts, hoesten en last van de luchtwegen, blijven zij sowieso thuis.

Onze bouwplaatsen blijven voorlopig geopend, mits de opgestelde regels in acht worden genomen. Collega’s gaan met eigen vervoer naar de bouwplaats en het is niet toegestaan om gezamenlijk te lunchen.

GEEN GROTE BIJEENKOMSTEN
Dagelijks vinden er vele afspraken plaats binnen en buiten onze bouwplaatsen en kantoren. Tijdelijk is het niet toegestaan om overleggen met meer dan vijf personen te bezoeken. Om afspraken zoveel mogelijk door te laten gaan in verband met de continuïteit van onze projecten wordt gebruikgemaakt van digitale oplossingen.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met uw contactpersoon binnen Binder Art Services of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Drakenfontein Den Bosch

Sinds maandag 16 maart is de zuil voor het station in Den Bosch leeg, een vreemd gezicht. De gouden draak, één van de bekendste monumenten in Den Bosch, is in de ochtend van zijn zuil in de fontein gehaald door Binder Art Services. De drakenfontein wordt de komende maanden door Meesters In grondig gerestaureerd.

De 117 jaar oude gouden draak verhuist voor ruim een jaar naar het plein voor het Noordbrabants Museum in Den Bosch. De gouden draak hoeft zelf niet opgeknapt te worden, de bronzen draken aan de voet van de zuil moeten wel gerestaureerd worden. De drakenfontein wordt de komende periode volledig ontmanteld, waarna de aangetaste natuursteen bij Meesters In wordt gerestaureerd.

Naar verwachting gaat de restauratie ruim een jaar duren en zal de Bossche draak in mei 2021 weer terugkeren op zijn vertrouwde nest aan het Stationsplein in Den Bosch.

  • Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente 's-Hertogenbosch.
  • Bekijk hier hoe de gouden draak van zijn zuil wordt afgetakeld. 

 

FB Binder MeestersIn 640x640De twee bedrijven zijn elkaar op het spoor gekomen en zagen vrijwel direct elkaars toegevoegde waarde. De bedrijven kunnen elkaar versterken omdat zij enerzijds complementair zijn aan elkaar, en anderzijds over gemeenschappelijke kernwaarden beschikken. Beide bedrijven hebben hoogwaardige kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel. Binder onderhoudt, restaureert, conserveert kunstwerken in de openbare ruimte, Meesters In is specialist op het gebied van herstel of vernieuwen van alle soorten steen, welke vaak onderdeel uitmaken van kunstobjecten.

Het monument op van Koningin Wilhelmina te paard op het Rokin, restauratie bronzen beelden van Rodin en Ozzip Zadkine zijn voorbeelden uit de portefeuille van Binder Art Services B.V.. Meesters In heeft mooie referenties in de openbare ruimte zoals de koninginnensluis, openluchttheater de Ederkuil en natuurlijk de te herstellen fontein in Rome! Herstel van natuursteen, beton, terrazzo en keramiek zijn allemaal disciplines die Meesters In beheerst en tevens materialen die Binder Art Services vaak tegenkomt. Samen kunnen zij zo nog beter het totaalpakket leveren dat nodig is voor behoud van kunst in de openbare ruimte.

Voor eigenaar Bert Binder is het van belang geweest een goede kandidaat te hebben zodat de continuïteit van het bedrijf ook in de toekomst gewaarborgd blijft. Binder Art Services zal blijven opereren onder de eigen naam in Haarlem en als 100% dochter worden gevoegd onder Meesters In, gevestigd in Tienhoven. Meesters In is een zelfstandige dochter van Koninklijke Woudenberg Ameide B.V..

Copyright © Binder Art Services BV   |   T: 0031 (0)88 355 98 60    |   KvK: 66798493